15. septembar 2016.15. sep 2016.
U SUSRET FESTIVALU ZIMNICE U KOCELjEVI

U NAJAVI VEĆI BROJ IZLAGAČA

Za osam dana podizanje festivalske zastave najaviće početak osmog po redu sajma zimnice u Koceljevi, koji će kao i prethodnih godina, trajati dva dana
Za sada je izvesno da će svoje proizvode izlagati oko 170 proizvođača, kako lokalnih tako i onih koji dolaze iz svih krajeva Srbije, što je za 20-ak odsto više nego lane. Organizatori ističu da će samim tim i ponuda zimnice biti bogatija, raznovrsnija i kvalitetnija, te se nadaju da će ovogodišnja manifestacija biti još posećenija u odnosu na prošlogodišnju koja je oborila sve dosadašnje rekorde.
- Osim toga rekord će biti oboren i po broju učesnika u takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša. Naime do početka ove nedelje imali smo potvrđeno učešće čak 163 ekipe, što je daleko više u odnosu na prošlu godinu. Pored lokalnih i učesnika iz naše zemlje, najavljen je dolazak takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Francuske, Holandije... - izjavila je predsednik organizacionog odbora i zamenik predsednika opštine Koceljeva Slavica Ranković.
Izlaganje i prodaja proizvoda počinje u petak, 30. oktobra. Ovaj dan biće posvećen deci u okviru dečjeg programa, kao i brojnim izložbama, poput ručnih radova i slika umetnika iz likovne kolonije. U popodnevnim satima održaće se i smotra folklora koja će okupiti oko 300 učesnika iz oko devet kulturno-umetničkih društava.
Drugog dana festivala, nakon početka izlaganja zimnice, ulicama će prodefilovati kostimirani učesnici maskenbala i karnevala. Takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša takođe je predviđeno za subotu. U popodnevnim satima posetioci će imati priliku da uživaju u nastupu KUD “Talija“, a od 20 časova u koncertu Marinka Rokvića.
- Mi se trudimo da iz godine u godinu obogatimo sadržaj ove manifestacije koja je uspela da u potpunosti prezentuje gotovo sve potencijale ovog kraja kao i da bude dobar način za plasman proizvoda naših vrednih domaćica i domaćina. Proizvodnja zimnice je zaista postao u mnogim domaćinstvima porodičan posao u koji su uključeni i stariji i mlađi članovi. Veoma je važno istaći da se u domaćoj radinosti sve priprema po staroj recepturi što garantuje prvenstveno kvalitet sadržaja teglica. To je još jedan razlog više da ljudi dođu na ovaj sajam, da probaju proizvode, a mi ćemo svakako znati da na pravi način uzvratimo ukazano poverenje - poručila je Rankovićeva.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa