17. jul 2019.17. jul 2019.
Za vikend Šabačke konjičke svečanosti: DESET TRKA U DVA DANA

Za vikend Šabačke konjičke svečanosti: DESET TRKA U DVA DANA

Konferencija za novinare posvećena predstojećim Šabačkim konjičkim svečanostima, održana je danas u Dunjića kući. Skupu su prisustvovali vlasnici, treneri i džokeji koji učestvuju u ovogodišnjem 12. Memorijalu kralja Aleksandra na šabačkoj stazi, kao i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, predstavnici KK "Džokej klub" Šabac, Turističke organizacije grada Šapca i KK "Taur".

U dva dana, 20. i 21. jula, biće održano čak deset trka, među kojima je najvažnija G1 galopski okršaj na 2.400 metara – Memorijal kralja Aleksandra.
I ove godine biće brojnih sadržaja za sve posetioce hipodroma. Biće tradicionalno organizovan Ladie's day, uz reviju šešira modnog salona “Rade hats couture” iz Beograda, a prvi put, u saradnji sa Miss Serbia biće organizovan i izbor Miss Zapadne Srbije.

Prvog dana svečanosti, u subotu, na programu su četiri trke, među kojima “Ženska milja” na 1609 m i “Memorijal Stefana Paunovića” na 2.000 metara, dok će, u nedelju, biti čak šest galopskih okršaja – osim najprestižnijeg – Memorijala kralja Aleksandra na 2.400 m i Dvogodački kup na 1.350, Super sprint na 1.000, Šabačka milja na 1.609 i Memorijal Dragan- Kića Popović na 1.800 metara. Jedan od kurioziteta šabačkih svečanosti je i trka džokeja na 100 metara, koja neće izostati ni ove godine.



Start prve trke u subotu je u 17 časova, a u nedelju nadmetanja počinju u 15.30 časova.


Organizatori ovog spektakla su KK Džokej klub i Turistička organizacija grada Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa