Info

19. januar 2018.19. jan 2018.
U Beogradu - SNS 37%, Đilas 14%, Šapić 9,2%...

U Beogradu - SNS 37%, Đilas 14%, Šapić 9,2%...

Najveću podršku građana Beograda na lokalnim izborima, da se održavaju iduće nedelje, dobila bi Srpska napredna stranka, za koju bi glasalo nešto više od 37 odsto, dok bi izborni cenzus prešlo još šest stranaka, pokazalo je danas objavljeno istraživanje agencije Ninamedija.
Kako se navodi u saopštenju, medju opredeljenim glasačima, SNS je stranka koja ima najviše potencijalnih glasača - 37,2 odsto, na drugom mestu je lista okupljena oko Pokreta slobodnih građana (Janković-Djilas-Jeremić) sa 14 odsto, sledi grupa građana Aleksandra Šapića sa 9,2 odsto podrške i Socijalistička partija Srbije sa 7,5 odsto.
Cenzus bi prešla i Demokratska stranka sa 6,9 odsto, Srpska radikalna stranka sa 6,1 i Pokret "Dveri", za koji bi glasalo 5,7 odsto birača.
"Ostale stranke imaju manje od pet odsto podrške", navodi se u tom istraživanju.
Kada bi se sledeće nedelje održavali lokalni izbori u Beogradu, 41 odsto građana se izjašnjava da bi sigurno, a 24,1 odsto da bi verovatno izašli na glasanje.
Gotovo 20 odsto građana sigurno ne bi glasalo dok se nešto više od osam odsto verovatno ne bi odazvalo pozivu na izbore.
Istraživanje agencije Ninamedija obavljeno je terenski na teritoriji Beograda, u periodu od 3. do 16. januara na uzorku od 1.208 građana.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa