Info

23. jul 2019.23. jul 2019.
Trudnice mogu telefonom da prijave poslodavca koji im uskraćuje prava

Trudnice mogu telefonom da prijave poslodavca koji im uskraćuje prava

Počela je sa radom nova besplatna linija za prijavu poslodavaca koji trudnicama i porodiljama uskraćuju prava.

U ponedeljak je u 15 časova u okviru telefonskog broja 0800 300 307 zvanično počela sa radom besplatna linija za prijavu nepravilnosti u oblasti rada.

Biranjem opcije 2, trudnice i porodilje sada lakše i brže mogu direktno Inspekciji rada prijaviti poslodavce koji su prekršili zakon i uskratili im neka od njihovih prava, saopštilo je Ministarstvo rada„

Ministar Zoran Đorđević je naveo da država želi da zaštiti sve trudnice, porodilje i majke i omogući im ostvarenje svih prava koja im pripadaju.

"Inspekcija rada će se sa dužnom pažnjom posvetiti ovom problemu i verujem da ćemo uvođenjem ove linije uspeti da stanemo na put onima koji su sebi dali za pravo da uskrate trudnicama i porodiljama ono što im zakonom pripada. Vlada Srbije nastaviće aktivno da radi na poboljšanju položaja majki u Srbiji, da on bude iz dana u dan sve bolji, jer je to prioritet i cilj naše populacione politike", istakao je Đorđević.

Na sajtu Ministarstva u okviru kategorije "Registri" redovno će biti ažuriran poseban spisak svih onih poslodavaca za koje se dokaže da su prekršili zakon, u ovom slučaju prema porodiljama i trudnicama.
RTS

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa