19. januar 2018.19. jan 2018.

Nedimović: U ovoj godini tri puta više sredstava za mlade poljoprivrednike

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas u Čačku da će u ovoj godini biti tri puta više novca za podsticajna sedstva mladim poljoprivrednicima nego što je bilo opredeljeno 2017. godine.
On je novinarima u Čačku kazao da prave rezultate tih podsticajnih mera očekuje za tri - četiri godine i dodao da će Ministarstvo i dalje podržavati mlade ljude koji žele da se bave pljoprivredom.
Nedimović je dodao da u 2018. godini Minstarstvo poljoprivrede želi da afirmiše sektore voćarstva, povrtarstva i stočarstva koji su, prema njegovoj oceni, tri najteže grane poljoprivrede.
On je podsetio da su mere koje su posvećene mladim poljoprovrednicima prvi put bile primenjene 2017. godine, da je interesovanje bilo veliko i da je podsticjana sredstva dobilo 667 ljudi.
"Po prvi put smo davali 10.000 evra bespovratnih sredstava, s tim što je svaki mladi poljoprivrednik morao da obezbedi 25 odsto sam", rekao je Nedimović.
Ministar poljoprivrede razgovarao je danas u Čačku sa mladim poljoprivrdnicima koji su dobili podsticajna sredstva od Ministarstva poljoprivrede, kao i sa rukovodstvom grada, a posetio je i Institut za voćarstvo u tom gradu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa