25. jul 2019.25. jul 2019.
Vlada Srbije donela odluku o osnivanju Akademije strukovnih studija u Šapcu

Vlada Srbije donela odluku o osnivanju Akademije strukovnih studija u Šapcu

Vlada republike Srbije donela je odluku o osnivanju Akademije strukovnih studija Šabac. Kako se navodi u donetoj odluci, Akademija je osnovana tako što je izvršena statusna promena spajanja Visoke medicinske i poslovno-tehnološke škole strukovnih studija, Visoke poljoprivredne škole strukovnih studija i Visoke škole strukovnih studija za vaspitače.

Akademija je samostalna visokoškolska ustanova koja u obavljanju delatnosti objedinjuje obrazovni, primenjeno-istraživački i stručni rad, kao komponente jedinstvenog procesa visokog obrazovanja.

Takođe, kako se navodi u odluci, Akademija je ustanova koja obavlja delatnost visokog obrazovanja kroz ostvarivanje osnovnih, specijalističkih i master strukovnih studija, iz više naučnih i stručnih oblasti u okviru obrazovno-naučnih polja: Tehničko-tehnološke nauke, Društveno-humanističke nauke i Medicinske nauke.

Akademija ima organ upravljanja - savet, organ poslovođenja - predsednika, stručne organe i studentski parlament. Za vršioca dužnosti predsednika Akademije imenovana je Marijana Isaković.

Vršilac dužnosti predsednika podnosi zahtev za izdavanje dozvole za rad u roku od 60 dana od dana donošenja statuta Akademije. Danom upisa u sudski registar, Akademija preuzima zaposlene, imovinu, prava i obaveze, matične knjige studenata i sve druge evidencije Visoke medicinske škole, Visoke poljoprivredne škole i Visoke škole za vaspitače.
E kapija

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa