20. januar 2018.20. jan 2018.
ĆIRILICA ČUVA SRBIJU

ĆIRILICA ČUVA SRBIJU

U Badovincima je sinoć održano književno muzičko veče, na kome su svoje knjige: „Zdrav Srbine, moj ponosu“ i „Tako je živeo i stvarao Dragiša Nedović“, predstavili autori: Dragiša Simić i Dragan Bataljević. Simić je široj javnosti poznat kao čuveni zdravičar u Srbiji, a Bataljević je redovni profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu. U ime Udruženja za negu ćirilice „Dobrica Erić“ koje se pojavljuje kao izdavač, govorio je predsednik Miša Kojić.
Veći broj prisutnih u sali za venčanje mesne zajednice najvećeg mačvanskog sela kraj Drine, imao je priliku da se praktično upozna sa porukama i poukama ovih knjiga, kroz pesmu: Izvorne pevačke grupe „Drina“ iz Badovinaca i pevača solista i instrumentalista Svetislava Miketa Čupića i Živadina Kojića, poznatijeg po nadimku Žića Čokešinac. Iz sale se čula gromoglasna muzika i pesma više antologijskih ostvarenja Dragiše Nedovića.
Učesnici su se založili za veću brigu države o srpskom jeziku i kulturi, te češću upotrebu ćirilice, (svugde i na svakom mestu) i izvorne narodne muzike( prevashodno u elektronskim medijima), kao nacionalnog obeležja Srba.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa