27. jul 2019.27. jul 2019.
Počeo 34. protest Jedan od pet miliona u Beogradu

Počeo 34. protest Jedan od pet miliona u Beogradu

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona", koji je večeras počeo u centru Beograda, kako je saopštio organizator obeležiće sedam godina "od kada je preminula" demokratija u Srbiji jer je toliko Aleksandar Vučić na vlasti "vešto menjajući pozicije".

Na ulici, ispred kamiona odakle bi trebalo da se obrate govornici, položene su u niz ilustracije sa porukama kojima organizatori žele da pokažu da "Srbija za vreme vladavine Aleksandra Vučića propada".

Tu su slike rušenja u Hercegovačkoj ulici zbog Beograda na vodi, gostovanja Aleksandra Vučića na RTS-u, fontana na Slaviji, kao i natpisi "medijski mrak", "radnici na lizing", "Vučić vlada suprotno Ustavu". Takvih ilustracija i poruka je više desetina.

"Sedam godina nasilja nad istinom, institucijama, slobodnom mišlju, slobodom govora, nasilja nad svakodnevnim životom gradjana Srbije.Tačno sedam godina sistemskog urušavanja demokratije i institucija, čija je svrha svedena na minimum", naveli su organizatori.

Organizator želi da na ovom protestu podseti da je "u najobičnijem gradjaninu moć" i da je "dužnost svakog slobodnog pojedinca da se usprotivi svakom ko njegovu slobodu ugrožava" i da "kritički misleći uzurpatoru stane na put".

"Svaki pojedinac, radnik koji se sa posla vraća gradskim prevozom, koji preživljava sa 20.000 dinara u džepu, student, naše bake, roditelji, profesori, komšije, svi oni su ti koji svojim podignutim glasom mogu da menjaju društvo u kom žive", istakli su oni.

Kako je navedeno, takvi ljudi stvaraju bolju budućnost za sebe i svoju decu, "ali ne sami, već zajedno, ujedinjeni istim ciljem - borba protiv diktature, fašizma i nasilja".
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa