28. jul 2019.28. jul 2019.
Organizatori protesta: Nećemo se više legitimisati Vesićevoj stranačkoj policiji

Organizatori protesta: Nećemo se više legitimisati Vesićevoj stranačkoj policiji

(Beta) - Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" obavestili su danas nadležne da se više neće legitimisati komunalnoj policiji odnosno, kako su ocenili, stranačkoj parapoliciji i dodali da da ih prisila neće odvratiti od odluke da borbu za slobodu nastave na ulici.

U saopštenju se navodi da su milicajci snimali demonstrante na protestu u subotu i da su te iste fotografije objavili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i tabloidi.

Organizatori protesta su naveli da su komunalni milicajci juče pokušali na protestu "Jedan od pet miliona" da legitimišu i tako zastraše demonstrante, a kako su ocenili to je dokaz da je vlast odlučila da napravi privatnu stranačku parapoliciju zaduženu za praćenje građana.

"Vesićevi milicajci u više navrata pokušali su da izazovu incident, tako što su zahtevali od komunalnih službi da usred održavanja protesta skidaju nalepnice iz Terazijskog tunela koje dokumentuju laži režima Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju.

Iz organizacije protesta Jedan od pet miliona dodali su da su se komunalni policajci sinoć "pojavili premijerno u novim automobilima" koje im je, po njihovim navodima, "darovao" Goran Vesić kroz javnu nabavku "štelovanu za jednog od omiljenih SNS biznismena".

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa