20. januar 2018.20. jan 2018.
Niški Klinički centar uskoro dobija Kjuza aparat za neurohirurške intervencije

Niški Klinički centar uskoro dobija Kjuza aparat za neurohirurške intervencije

NIŠ, 20. januara 2018. (Beta) - Klinika za neurohirurgiju Kliničkog centra u Nišu dobiće narednih dana dugo očekivani Kjuza aparat neophodan za izvođenje komplikovanih neurohiruških zahvata, najavila je predsednica Komisije za uvođenje novih zdravstvenih tehnologija pri Ministarstvu zdravlja Danica Grujičić.

Ona je tokom obilaska novog Kliničkog centra u Nišu kazala da su lekari te zdravstvene ustanove i do sada mogli da obavljaju komplikovane neurohiruške zahvate, a da će nabavkom novog aparata moći da obavljaju skoro sve operacije.

"Naravno, postoji uvek onaj mali postotak u koji spadaju najkomplikovanije procedure posebno kada su deca u pitanju, koje moraju da budu obavljane u Beogradu", izjavila je Danica Grujičić.

Ona je ocenila da su uslovi za rad i lečenje pacijenata u niškom Kliničkom centru "vrhunski" i najavila da će nadležnima u Ministarstvu zdravlja predložiti da ta ustanova zaposli mlade lekare.
Kjuza aparat, čija je nabavka najavljena, omogućiće uspešnije obavljanje operacije tumora na mozgu, pošto odstranjuje tumorske ćelije bez oštećenja okolnog tkiva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa