30. jul 2019.30. jul 2019.
Susret vlasti i opozicije

Susret vlasti i opozicije

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu nešto posle 14 sati završen je sastanak opozcije i vlasti iza zatvorenih vrata, na kome se raspravljalo o izbornim uslovima.

Sastanku su prisustvovali ministar policije Nebojša Stefanović, poslanici SNS u Skupštini Srbije Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, predsednik DS Zoran Lutovac, predstavnici Narodne stranke, LDP-a, SDA, Dveri, ali i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić.

Nakon sastanka, koji bi trebalo da pokrene dijalog o izbornim uslovima i koji je održan uz prisustvo nevladinog sektora na FPN-u, medijima se kratko obratio direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević. Fondacija je, zajedno sa FPN-om organizovala ovaj sastanak.

Kako kaže izvor "Blica", današnji sastanak je praktično samo inicijalni i ne očekuje se da neki veliki dogovori budu postignuti. Ideja je da se u prvom koraku stave svi probemi na sto i otvori dijalog opozicije i vlasti.

Kako saznajemo, organizator skupa je Fond za otvoreno društvo, a sastanku prisustvuju i predstavnici civilnog sektora - predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno drušštvo. Antonijević moderira okrugli sto, a prisutan je i Bojan Klačar iz CeSID-a.

Dekan FPN-a Dragan Simić, koji je bio jedan od uvodničara na skupu, izjavio za N1 da je do sastanka došlo na inicijativu Fonda za otvoreno društvo i da je time otvoren dijalog o izbornim uslovima.
list "Blic"

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa