20. januar 2018.20. jan 2018.
PREDNOSTI SARADNjE JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA

PREDNOSTI SARADNjE JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA

Jučerašnji Okrugli sto „Interakcija javnog i privatnog sektora kroz razvojna partnerstva u BFC SEE opštinama i gradovima“, u šabačkom Centru za stručno usavršavanje organizovali su Grada Šapca, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Otvoreni regionalni fond za modernizaciju opštinskih usluga (GIZ).
Predstavnicima šabačkih firmi predstavljena je mogućnost saradnje kroz zajedničke projekte sa javnim sektorom u cilju ostvarivanja komercijalnih ciljeva preduzeća i kreiranja boljeg poslovnog ambijenta u Gradu.
Jučerašnji skup je otvorio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ističući da nije slučajnost što se ovakav skup organizuje u Šapcu, gradu koji je pouzdan partner NALED-u i GIZ-u. On je dodao da je zajednička ideja i opšti cilj svih okupljenih strana da se živi bolje i zaradi više.
-Težimo poboljšanju kvaliteta života Šapčana. Nekada se u Šapcu tražio posao, a danas, zahvaljujući dobroj privrednoj klimi, sa ponosom mogu reći da se traži radnik više. Grad Šabac i naša administarcija su uvek na raspolaganju firmama koje posluju u gradu. Očekujem da će ljudi iz sveta biznisa prepoznati dobre prilike koje im se ukazuju saradnjom sa GIZ-om i NALED-om, rekao je Zelenović.
Inicijativu za razvijanje javno-privatne saradnje je nedavno pokrenula regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi (BFC SEE mreža) uz podršku GIZ-a.
Skupu su, pored privrednika, prisutvovali i Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika Šapca i Violeta Šestić, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj u Gradskoj upravi grada Šapca.
http://sabac.rs

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa