2. avgust 2019.2. avg 2019.
Obradović (Dveri): Obećavam da ćemo sprečiti održavanje izbora ako budu nepošteni

Obradović (Dveri): Obećavam da ćemo sprečiti održavanje izbora ako budu nepošteni

BEOGRAD, 2. avgusta 2019. (Beta) - Predsednik Dveri Boško Obradović reagujući danas na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića obećao je da će sprečiti održavanje predstojećih izbora ukoliko budu "nedemokratski, nefer i nepošteni".

"Ako vlast ne želi da prihvati preporuke Stručnog tima pokreta 'Jedan od pet miliona', ako ignoriše zahteve sa protesta, onda mogu da potvrdim da ćemo sprečiti takve izbora. Izborni lopovluk je takođe teško krivično delo", navodi se u pisanoj izjavi Boška Obradovića.

Obradović je ocenio da vlast izabrana na "nedemokratskim izborima neće biti legitimna", a da je borba "protiv diktature potpuno normalno i demokratska".

"Vučić se plaši bojkota izbora kojim bi konačno bila obelodanjena propast srpske demokratije posle 30 godina od uvodjenja višestranačja i tragični povratak na vreme jednopartijske diktature", kazao je Obradović.

On je dodao je vlast "zabolelo" njegovo naglašavanje da za dogovor vlasti i opozicije moraju da postoje odredjene garancije, odnosno da mora da bude "stavljen potpis obe strane na zajednički dokument koji bi nastao kao rezultat pregovora".

"Ponavljam da bi najbolja garancija bila prelazna, tehnička Vlada koja bi omogućila sprovođenje preporuka Stručnog tima protesta 'Jedan od pet miliona' o slobodi medija i fer i poštenim izborima", rekao je on.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa