5. avgust 2019.5. avg 2019.
ŠKOLA PRIJATELjSTVA
Deca iz Šapca na Tari

ŠKOLA PRIJATELjSTVA

Dvanaestoro dece iz šabačkih osnovnih škola boravilo je dvanaest dana u Školi prijateljstva na Tari. Ovaj program već devetnaest godina realizuje organizacija “Naša Srbija", a više hiljada dece je boravilo je na ovoj planini u protekle gotovo dve decenije.



U Školi prijateljstva ove godine 180-oro dece iz Srbije, Rusije, Moldavije, Crne Gore, Republike Srpske družilo se kroz različite aktivnosti – sportske, edukativne, kreativne, upoznajući se međusobno, ali i učeći o drugim kulturama, istoriji, običajima, uz izlete po okolini i otkrivanje svih lepota ovog dela Srbije.



Decu iz Šapca u Školi prijateljstva tokom prošlog vikenda posetila je delegacija Grada, predvođena Tatjanom Marković, načelnicom Odeljenja društvenih delatnsoti, koja je prisustvovala manifestaciji Dan srpsko-ruskog prijateljstva, tokom koje su deca predstavila šta su naučila tokom boravka u ovoj jedinstvenoj školi. Ovom programu prisustvovali su i predstavnici Fonda socijalno kulturnih inicijativa, predstavnici Ambasade Rusije, kao i prijatelji i dobrotvori organizacije Naša Srbija.

Grad Šabac je za boravak dvanaestoro učenika iz šabačkih škola izdvojio 700 hiljada dinara, kroz projekat Deca iz Šapca u Školi prijateljstva.




Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa