8. avgust 2019.8. avg 2019.
Gradonačelnik: Ponosam sam što stojim na čelu gradske vlasti koja pomaže Srbima na KiM

Gradonačelnik: Ponosam sam što stojim na čelu gradske vlasti koja pomaže Srbima na KiM

-Danas je grad Šabac odlučio da pomogne srpskim porodicama u Goraždevcu da žive bolje. Ponosan sam što stojim na čelu gradske vlasti koja širi duh saradnje i razumevanja među ljudima.
Pomažemo ne tako što dodeljujemo socijalnu pomoć, već tako što obučavamo ljude da gaje jagode i da dođu do znanja i veština kojima će zarađivati novac.


Početkom ovoga veka u Šapcu je bilo 20-tak hektara zasađenih jagodom. Danas ima 1.200 hektara. U proteklih deset godina promet od jagoda koji su ostvarili građani Šapca bio je više od 120 miliona evra. Zarada je bila oko 60 miliona evra. Sve se to dogodilo jer je grad uložio oko milion evra, da zajedno sa poljoprivrednicima iskopa preko 600 dubinskih bunara. Jagode su promenile živote hiljada porodica na bolje.

Sada hoćemo da menjamo na bolje živote porodica Srba koji žive u selima u blizini Peći u Metohiji. Obučićemo i njihove komšije Albance da uzgajaju jagodu na moderan način. Za Albance će novčanu pomoć za nabavku sadnica obezbediti grad Peć. I Srbima i Albancima značajan deo novčane pomoći za opremu i tehniku kroz ovaj projekat obezbeđuje organizacija “Diakonie” iz Austrije.

A tvrdnja da pomažući Srbima na Kosovu i Metohiji radimo protiv svoje države i izdajemo zemlju je bezočna laž. U Peći je sa gradonačelnikom ovog grada u koaliciji Srpska lista, što će reći SNS. Izbori, na kojima je sadašnji gradonačelnik Peći pobedio, održani su tako što je na njima učestvovala Srpska lista, dakle SNS. Aleksandar Vučić je svom snagom gurao Srbe na te izbore.

I sada nas, većinu u šabačkom parlamentu, SNS, šabačka opozicija, optužuje da smo izdajnici. A Vučić je kobejagi heroj! I još više od toga - Srpska lista, što će reći SNS, učestvovala je na parlamentarnim izborima na Kosovu. Pa je SL, što će reći SNS, ušla u vladu, čiji je premijer Ramuš Haradinaj, a koalicioni partneri Hašim Tači i Kadri Veselji. E, dakle, sada smo mi izdajnici zato što omogućujemo Srbima na Kosovu da žive bolje, a Vučić je heroj zato što sedi u vladi koju vodi Haradinaj.

Laži i obmane su tehnologija vlasti SNS-a. Želja da unište svakoga ko drugačije misli je opsesija ove stranke i njenog vođe.

Ponosam sam što stojim na čelu gradske vlasti koja pomaže Srbima na KiM. A što se naprednjaka tiče, oni će i dalje raditi ono što najbolje znaju - praviće cirkus od Srbije, naveo je gradonačelnik Nebojša Zelenović povodom odluke Skupštine grada Šapca na današnjem zasedanju o davanju saglasnosti za izdvajanje sredstava iz budžeta grada Šapca za projekat “Znanje o jagodičastom voću za bolji život”.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa