10. avgust 2019.10. avg 2019.
Protest Jedan od pet miliona 36. put u Beogradu

Protest Jedan od pet miliona 36. put u Beogradu

Ovo je borba protiv režima Aleksandra Vučića i svih oblika uzurpacije prava građana koji on sprovodi, poručeno je danas na 36. protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu, na kojem je posebno ukazano na "ekološku štetu koji nanosi taj režim".

"Nemoguće je prekinuti ovaj protest. Trajaće sve dok se ne uspostavi sistem u službi građana", poručio je glumac Branislav Lečić.

Prema njegovim rečima, gradjani ne žele privatizovanu državu, već vlast koju će poštovati zbog "brige o njima".

Pominjući "hvalisanje Vučića o građevinskim radovima" Lečić je rekao da građani žele da se poštuje reč stručnjaka i da se utvrdi da li je legalan kapital koji se koristi, kao i da budu sigurni da se vlast "ne ugrađuje u te radove na njihovu štetu".

Obraćajući se građanima kod Terazijske česme na početku skupa, aktivista Desimir Stojanov Desko za kojeg je rečeno da je ustao u odbranu reka u Rakiti rekao je da "ni Turci nisu otimali reke, što radi ova vlast".

On je kazao da se usred igrališta u selu Rakita pravi vodozahvat da bi se podigla hidroelekrtana protiv koje se meštani bune.

On je naveo da su desetine dopisa s protestima upućene u Beograd, ali da nikakvog efekta nije bilo "što znači da je neko iz vlasti u to umešan".

On je rekao i da je nedavno došla "grupa batinša iz Beograda" i fizički ga napala "što se buni protiv tih radova".

Aktivistkinja protesta za odbranu Košutnjaka Gorana Ilić je rekla da se bagerima i betoniranjem otima zelena površina u Košutnjaku.

Ona je pozvala sve građane u odbranu Košutnjaka, navodeći da je već više desetina drveća na tom području posečeno.

Jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" Miodrag Simović pozvao je građane u šetnju da bi povratili, kako je naveo, svoju otetu slobodu.

Građani su krenuli u protestnu šetnju kroz centar Beograda zbog čega se saobraćaj vozila obustavlja kako se povorka kreće.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa