11. avgust 2019.11. avg 2019.
Zelenović: Izlivi agresije vlasti nisu ništa novo

Zelenović: Izlivi agresije vlasti nisu ništa novo

Predsedavajući Saveza za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je gostujući na N1 da vlast i opozicija moraju da iskoriste svaki trenutak i ono malo vremena što je ostalo da dođu do sporazuma, inače će se ponavljati događaji poput onog ispred Predsedništva, kada je došlo do sukoba obezbeđenja i organizatora protesta "1 od 5 miliona".

Komentarišući napad na studenta Srđana Markovića ispred Predsedništva Srbije, Zelenović je rekao da su organizatori najavili da će doći do Predsedništva i predsedniku predati nalaz Stručnog tima protesta.

-Zašto je obezbeđenje onako reagovalo i ko su oni ljudi koji su čuvali zgradu Predsedništva? To što se sada dešava sa ovakvim izlivima agresije nije ništa novo", istakao je Zelenović.On je posle drugog okruglog stola održanog na Fakultetu političkih nauka u petak, rekao da Srbija klizi ka ozbiljnom sukobu ako se ne omogući slobodno glasanje i ne ispune zahtevi opozicije.

Upitan ko bi se s kim sukobio, predsedavajući SzS kaže da građani i opozicija već osam meseci mirno protestuju I poručuju da žele poštene izbore, a da je sa druge strane "18 razbijenih glava".

-Svake nedelje imate neku stvar koja podgreva atmosferu i Aleksandra Vučića koji nema nameru da od toga odustane. Ovo je sada njegova odgovornost, ako ne prihvati zahteve, on će biti najodgovorniji", istakao je Zelenović

Predstavnici opozicije su istakli tri uslova koji se moraju ispuniti, a to su smene i promene sastava REM-a, RIK-a i Agencije za borbu protiv korupcije. Predstavnici vlasti su posle drugog okruglog stola rekli da je vladajuća stranka spremna da prihvati deo sugestija civilnog sektora koji ne zahtevaju izmene postojećih zakona.

Zelenović objašnjava da to što je na okruglom stolu iznela predstavnica CRTA-e, da REM i Agencija za borbu protiv korupcije ne rade svoj posao, piše i u nalazima stručnog tima "1 od 5 miliona".

-Spinovi usvojićemo ovo nećemo ono, znači da se razmišlja šta bi moglo da se uradi. Sada je na Vučiću da donese odluku- dodaje Zelenović.
RTV Šabac

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa