22. januar 2018.22. jan 2018.

Beograd: Iz okoline Ekonomskog fakulteta u Prihvatne centre prebačeno 109 migranata

BEOGRAD, 22. januara 2018. (Beta) - U zajedničkoj akciji Ministarstva za rad, policije i gradske opštine Savski venac, jutros je 109 ilegalnih migranata, među kojima je više od 20 maloletnika bez pratnje, premešteno iz okoline glavne beogradske železničke stanice i Ekonomskog fakulteta u Prihvatne centre.

Akcija je sprovedena na osnovu naloga ministra za rad Zorana Djordjevića povodom "učestalih pritužbi građana zbog velikog broja migranata u delovima Beograda na teritoriji opštine Savski venac i pismenog obraćanja dekana Ekonomskog fakulteta predsedniku i premijerki Srbije zbog bezbednosnih rizika i neprijatnosti koje studenti i građani svakodnevno doživljavaju".
"Nakon izveštaja koji je potom predat, pokrenut je prevoz migranata sa gradskih ulica i njihovo smeštanje u prihvatne centre u kojima je obavljen lekarski pregled, registracija i pruženi su im svi uslovi za humani boravak i normalan život. Aktivnost je realizovana od 7 do 11 časova bez ijednog incidenta", saopštilo je Ministarstvo za rad.

Navodeći da je za koordinatora tih aktivnosti određen savetnik u Ministarstvu za rad Milenko Nikić, taj resor je najavio da će nastaviti "dalji rad na pružanju pomoći migrantima, obezbeđivanju njihovog smeštaja uz zajednički i timski rad sa svim partnerima, uz potpuno humani pristup ovom izazovu, u interesu bezbednosti i naših građana".

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa