12. avgust 2019.12. avg 2019.
OSI: Pocerski Pričinović praktično spreman

OSI: Pocerski Pričinović praktično spreman

Olimpijske seoske igre gotovo da su spremne, bar sa stanovišta sela domaćina, Pocerskog Pričinovića, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije povodom ove manifestacije.

-Fudbalski teren je spreman, tereni za male sportove su gotovo spremni, preostali su detalji. Mogu da potvrdim da ćemo u petak prirediti revijalno takmičenje u obaranju ruku, a predstaviće se najbolji iz cele Srbije - rekao je Milan Arsenović, predsednik Saveta MZ Pocerski Pričinović.

Igre traju od 23. do 25. avgusta, biće organizovane 14. godinu, a očekuje se dolazak oko 30 mesnih zajednica. Svečano otvaranje predviđeno je za subotu, 24. avgust, od 09:30, ali takmičenja započinju već u petak. Učesnici u krosu, odbojci i basketi biće na borilištima u popodnevnim satima 23. avgusta.

-Seoske igre su postale najmasovniji sportski događaj kod nas. Prerastao je nivo sporta i postala sveobuhvstna manifestacija. U ponudi je 14 disciplina, mogućnost da se nadmeću svi, bez obzira na godine i nadam se da će se javiti što više selekcija do 19. avgusta kada je poslednji dan - dodaje gen. sekretar Sportskog saveza Šapca, tehničkog organizatora.

Utvrđivanje rasporeda takmičenja biće utvrđeno 20. avgusta. Sastanak predstavnika svih MZ sa organizatorima zakazan je za 15. avgust.

-Tradicionalni izbor mis sporta ostaje, uz još atraktivnije nagrade. Novčane nagrade su iste i ove godine, uz veliki pobednički pehar - zaključuje predsednik Organizacionog odbora Sreten Radovanović.

Organizatori OSI su MZ Pocerski Pričinović, Sportski savez Šapca, uz pokroviteljstvo Grada.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa