13. avgust 2019.13. avg 2019.
Godišnjica Mišarske bitke

Godišnjica Mišarske bitke

Kod spomen obeležja Karađorđu i mišarskim junacima obeležena je 213. godišnjica Mišarske bitke. Vence su položili predstavnici Grada Šapca, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane i vojske, i Zadužbinskog društva "Prvi srpski ustanak".

U ime Grada Šapca počast junacima odao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i istakao da zahvaljujući delima predaka baštinimo današnju slobodu.

-Srpska pobeda na Mišaru 1806. godine i danas je, posle više od dva veka, jedna od najsvetlijih stranica naše istorije. Zahvaljujući pobedi junaka mi danas baštinimo slobodu i imamo priliku da se razvijamo kao društvo, vodimo drugačije bitke za napredak, blagostanje. Uveren sam da se bitke današnjice dobijaju znanjem i radom - naveo je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.



Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić rekao je okupljenima da je zajednička obaveza sećanje na mišarske junake.

-Boj na Mišaru je jedna od najvažnijih pobeda srpske vojske u modernoj srpskoj istoriji koja je vodila ka samostalnoj državi- istakao je državni sekretar Antić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa