22. januar 2018.22. jan 2018.

Dačić: Nastavak dijaloga kad dobijemo informacije o ubistvu Ivanovića

BEOGRAD, 22. januara 2018. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će Beograd nastaviti dijalog s Prištinom kada dobije konkretne informacije o ubistvu lidera Gradjanske incijative SDP Olivera Ivanovića.

Dačić je na ručku s ambasadorima članica EU, čiji domaćin je bio šef Delegacije EU Sem Fabrici, rekao da ubistvo Olivera Ivanovića predstavlja pretnju za stabilnost regiona i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograd i Prištine, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Šef diplomatije je rekao da Srbija od prištinskih vlasti i medjunarodnih institucija na Kosovu očekuje da što pre pronadju i procesuiraju odgovorne.

"Ponovio je da je naša strana opredeljena za dijalog, medjutim, razgovore ćemo nastaviti kada dobijemo konkretne informacije o zločinu koji se dogodio", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dačić je rekao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet Srbije i izrazio uverenje da će objavljivanje 2025. kao godine potencijalnog sledećeg proširenja imati izuzetno pozitivan efekat na podršku gradjana ulasku u EU i pokazati da evropske države smatraju Srbiju budućim ravnopravnim delom Unije.

On je pozdravio odluku bugarskog predsedavanja Savetu EU da organizuje Samit EU-Zabadni Balkan u maju, što jasno ukazuje da je Balkan ponovo u fokusu, navodi se u saopštenju.

Dačić je izrazio je nadu da će naredni Izveštaj Evropske komisije o proširenju konstatovati napredak koji je postignut i odati priznanje naporima i radu Srbije na sveobuhvatnim reformama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa