14. avgust 2019.14. avg 2019.
UNS neće učestovovati na sastanku na FPN jer nije omogućeno svim novinarima da prate ceo sastanak

UNS neće učestovovati na sastanku na FPN jer nije omogućeno svim novinarima da prate ceo sastanak

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da ne može da prihvati poziv da učestvuje na sastanku posvećenom medijima koji bi u okviru dijaloga vlasti i opozicije trebalo da bude održan u ponedeljak 19. avgusta na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu, jer nije uvažen zahtev UNS-a da se svim zainteresovanim novinarima omogući da prate ceo tok sastanka.

To novinarsko udruženje je istaklo da, kao najveće novinarsko udruženje, ne može da učestvuje na sastanku sa kojeg je izveštavanje zabranjeno i pozvalo je organizatore i učesnike da taj sastanak otvore za javnost.

"UNS u isto vreme traži od učesnika dijaloga da kažu kome od njih smeta otvaranje razgovora za javnost i time pokažu kako vide slobodu medija i pravo građana da znaju o čemu se i kako razgovara", navodi se u saopštenju tog udruženja.

Ono ističe da neće podržati dogovor vlasti i opozicije o medijima postignut mimo demokratskih pravila, van institucija i u odsustvu javnosti i najavilo je da će se oštro suprotstaviti svakom pokušaju ograničavanja novinarskih sloboda.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa