16. avgust 2019.16. avg 2019.
Povratak "kubertenovskog" na OSI

Povratak "kubertenovskog" na OSI

Prvi put od sonivanja Olimpijskih seoskih igara Šapca, predstavnici organizatora Igara priredili su sastanak sa reprezentima Mesnih zajednica učesnika kako bi razmenili mišljenja i predloge o unapređenju organizacije manifestacije koja se izdvojila brojnošću u odnosu na sve druge.

-Zakazali smo sastanak kako bi zajedno OSI vratili u one okvire u kojima su započele svoje trajanje pre 14 godina. Želimo, kao tehnički organizatori, da vratimo "kubertenovskih duh", da podsetimo kako je važno učestvovati, a ne pobediti po svaku cenu. Prethodnih godina smo imali priliku da vidimo nastupe profesionalnih sportista za neke selekcije, mogli smo da gledamo učesnike koji nemaju spoena sa selom za koje igraju, a sve u cilju pobede i osvajanja nagrade, a to već nije cilj. Želimo da vratimo vrednosti druženja, prijateljstva i nadmetanja zaista pravih reprezenata kako bi duh Igara opstao - istakao je predsednik Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković.

Nije lako kontrolistati, jer garant da neko ima potrebne spone sa selom koje predstavlja je potpis predsednika Saveta Mesne zajednice.

-Apelujemo na sve da sačuvaju najvažniji deo sjajne manifestacije. Na početku je bilo pravilo da učestvuju samo meštani, međutim, to bi mnoga sela onemogućila da imaju timove u ekipnim sportovima, posebno u Pocerini. Svi znamo za problem prisutan u celoj Srbiji, odlazak mladih pre svega. Zbog toga smo odlučili da neko ko ima poreklo iz nekog sela može da nastupa za njega. Jasno nam je da novčana sredstva znače puno, ali nije nam cilj ni da nekoliko dana razmatramo žalbe posle takmičenja u kome se najčešće prigovara po pitanju prava nastupa. Tu smo da pomognemo svima, bez favorizovanja, a najvažnije je da pobeda ostane u drugom planu u odnosu na fer plej i druženje - dodao je predsednik Organizacionog odbora Sreten Radovanović.

Sastanku je prisustvoalo 15-ak Mesnih zajednica, a organizatori očekuju nastup između 25 i 30 sela sa podrućja Grada.

Prijave za OSI traju do 19. avgusta. Dan kasnije je žreb, a početak Igara je 23. avgusta. Domaćin je Pocerski Pričinović.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa