16. avgust 2019.16. avg 2019.
Memorandum o upravljanju komunalnim otpadom

Memorandum o upravljanju komunalnim otpadom

Potpisanim Memorandumom o utvrđivanju interesa za zajedničko upravljanje komunalnog otpada između četiri lokalne samouprave (Krupanj, Mali Zvornik, Ljubovija i grad Loznica) i Regionalnog centra "Eko Tamnava" biće rešen problem odlaganja oko 110.000 tona otpada godišnje.

Planirano je da deponija Kalenić kod Uba bude završena do 2021. godine i time će Mačvanski okrug kompletirati transparento odnošenje smeća, ističe načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac.

-Deponija će pokrivati naša dva grada, šest opština, zatim Kolubarski okrug i Grad Valjevo, Barajevo, Lazarevac, Obrenovac. Obuhvatiće površinu na kojoj živi oko 550.000 stanovnika. Ovim projektom se rešava i pitanje poglavlja 27 koje je značajno kada je u pitanju životna sredina - naveo je Krasavac.

Za Grad Loznicu regionalna deponija biće od velikog značaja, jer će rešiti decenijski proglem odlaganja komunalnog otpada, zaključio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Preuzeće "Eko Tamnava" je osnovano 2012. godine kada je započet projekat i trenutno je u fazi dobijanja građevinskih dozvola za regonalni centar koji bi po planovima trebalo da bude završen u naredne dve godine

-Značaj otvaranja RC je veliki kako za opštine Krupanj, Mali Zovrnik, Ljuboviju i Grad Loznicu, tako i šire. Smatramo da bi se ovim znatno smanjio trošak izgradnje novih reginalnih deponija, a imali bismo novi, savremen centar za reciklažu i odlaganje - rekao je Zoran Petrović, direktor RC "Eko Tamnava".

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa