23. avgust 2019.23. avg 2019.
ODRŽANA SEDNICA GRADSKOG VEĆA: IZMENjEN NAČIN PARKIRANjA U KARAĐORĐEVOJ

ODRŽANA SEDNICA GRADSKOG VEĆA: IZMENjEN NAČIN PARKIRANjA U KARAĐORĐEVOJ

Gradsko veće grada Šapca usvojilo je danas zahtev JKP “Parking-Šabac” za uvođenje naplate parkiranja u ulici Stane Milanović.

Ova ulica ubuduće će biti jednosmerna, sa smerom kretanja od raskrsnice sa Masarikovom ulicom do sportske hale Ekonomsko-trgovinske škole “Stana Milanović”. I ulica Vojvode Brane biće jednosmerna od raskrsnice sa Jove Kursule do raskrsnice sa Sremskom, sa smerom kretanja ka Sremskoj, dok će u drugom delu ove ulice saobraćaj ostati dvosmeran.

Veće je podržalo i promenu načina parkiranja u Karađorđevoj ulici gde će vozila ubuduće biti parkirana pod uglom od 90 stepeni, na taj način da deo automobila bude i na trotoaru. Nov način parkiranja obezbediće dovoljno prostora za prolazak automobila ulicom ali i za nesmetano kretanje pešaka trotoarom.

Pored ovih tačaka dnevnog reda, Veće je upoznato i sa nizom rešenja o izmenama režima saobraćaja u gradu i postavljanje saobraćajne signalizacije zbog rekonstrukcije ulica. Trenutno se radovi odvijaju u ulicama Cerska, Norveška i Ćirila i Metodija, dok će od ponedeljka zbog rekonstrukcije biti zatvorena i Nušićeva ulica.

Veće je danas razmatralo i usvojilo izmene Pravilnika o sprovođenju Odluke o pravu mesnih zajednica na prenos sredstava od poreza na imovinu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa