26. avgust 2019.26. avg 2019.
Zelenović: Vučić ne razume šta se dešava u Srbiji

Zelenović: Vučić ne razume šta se dešava u Srbiji

Predsednik Zajedno za Srbiju i kopredsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je juče da je Vučić u subotu u hiljaditom „ekskluzivnom“ intervjuu za TV Pink, po ko zna koji put pokazao da ne razume šta se dešava u Srbiji i da zemlju svesno gura u krizu koja će eskalirati.

"Svaka autokratija, pa tako i Vučićeva zasniva se na sili i na pretnji. Svaka sila izaziva otpor i taj sukob je neizbežan. Videli smo to u bezbrojnim istorijskim primerima. Da je Vučić svestan šta se danas dešava u Srbiji, poučen iskustvima neslavnih završetaka svih autokrata, ne bi se tako ponašao pre svega zbog sebe jer je odavno jasno da ga sudbina Srbije ne zanima."- naglasio je Zelenović.

"Mi se danas, boreći se za demoktarske izbore i normalnu zemlju, ne borimo za poslaničke mandate, već za sudbinu čitave jedne generacije koju je Vučićev režim upropastio. Njegov govor mržnje, uvrede, korupcija, razaranje institucija i beskrajno samohvalisanje toliko su zagadili javni život da on misli da više niko ne razlikuje laž od istine, dobro od zla, usleh od neuspeha. Vučič je umislio da će nezapamćenom kontrolom medija i zloupotrebom javnih resursa potpuno anestezirati javno mnjenje i ljudima toliko ogaditi politiku da će beskrajno dugo moći samovoljno da vlada. U tome se grdno prevario i sa tom greškom će se vrlo brzo suočiti." – istakao je Zelenović.

„Narednih meseci, Vučić će shvatiti da slobodu i demokratiju želi većina građana i da je nemoguće usred Evrope napraviti kazamat neograničene lične vlasti." – zaključio je Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa