27. avgust 2019.27. avg 2019.
Zelenović: Napad na Srbe u Hrvatskoj – HDZ i SNS su lice i naličje iste politike

Zelenović: Napad na Srbe u Hrvatskoj – HDZ i SNS su lice i naličje iste politike

„Nedavni napadi na Srbe u Hrvatskoj koji su mirno gledali fudbalsku utakmicu, kao i maltretiranje nevinih povratnika sa jedne strane, a sa druge strane tobožnja zabrinutost režima u Beogradu i oštra retorika, samo su znak da se dva režima u Srbiji i Hrvatskoj spremaju za izbornu kampanju.“ – izjavio je predsednik Zajedno za Srbiju i predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović.

„Srbi u Hrvatskoj, početkom devedesetih i tokom Oluje i danas, mete su ekstremista u Hrvatskoj sa jedne strane, a sa druge strane bili su nekada taoci Miloševićeve, a danas Vučićeve manipulantske politike, sračunate isključivo na prikupljanje glasova i očuvanje autoritarne vlasti“ – naglasio je Zelenović.

„HDZ i nekada Milošević i radikali, a danas Vučić su lice i naličje jedne iste politike koja radi na principu spojenih sudova i ne donosi dobro nikome sem vlastodršcima.

Pred svake izbore inteziviraju se napadi i provokacije nad Srbima u Hrvatskoj koji su dvostruke žrtve-i režima u Beogradu i režima u Zagrebu“ –rekao je Zelenović.

„Kao što su se nekada dogovarali Milošević i Tuđman, danas se dogovara Vučić sa svojim naličjem u Zagrebu, a žrtve su uvek bile Srbi u Hrvatskoj“ – zaključio je predsednik Zajedno za Srbiju i predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa