28. avgust 2019.28. avg 2019.
Posle tri decenije u Šapcu

Posle tri decenije u Šapcu

Više od tri decenije proteklo je od poslednjeg nastupa nekog šabačkog tima na elitnoj evropskoj sceni. Onda je "Metaloplastika", šampion Jugoslavije, igrala Kup evropskih šampiona, a dugi niz "sušnih" godina, sutra će prekinuti najbolji vaterpolo tim Srbije, osvajač duple krune, Vaterpolo klub "Šabac" koji u svom gradu startuje kvalifikacije za Ligu šampiona.

Šapčani su titulom u našoj zemlji sebi osigurali pravo da igraju u eliti, a organizacijom mečeva i načinom na koji klub funkcioniše stekli poverenje međunarodne federacije vodenih sportova da im poveri organizaciju jednog kvalifikacionog turnira.

Od sutra, 29. avgusta, do 1. septembra šest timova iz pet država, vodećih ekipa svojih zemalja, boriće se za narednu rundu i jednu od prve četiri pozicije koje garantuju plasman u naredni krug.

ŠABAC, od 20:30, turnir otvara duelom protiv jedne od najvećih evropskih ekipa, nosilaca ruskog i nekada sovjetskog vaterpola, "Dinama" iz Moskve. Prvi dan će otvoriti, od 17 sati, rumunska "Oradea" i grčki "Apolon". U 18:45 startuje duel "Crvene Zvezde" i turskog "Galatasaraja".

Drugog dana je dupli program, drugo kolo je u terminima: 9:30, 11:15, 13:00, da bi treće već bilo uveče, u petak, od 17, 18:45, 20:30. Subota je rezervisana za večernje termine, a nedelja, poslednji dan, biće okončana u prepodnevnim terminima.

Šabački vaterpolisti uvek igraju duel poslednje u kolu.

Još malo ulaznica je preostalo i dostupne su na pultu Gradskog bazena. Komplet za svih pet kola (15 utakmica) iznosi 2.500 dinara za donji deo tribina i pozicije iza gola, dok je gornji deo vredan 1.500 dinara. Postoji mogućnost kupovine i za jedno kolo (3 utakmice) i njihova cena je 750, odnosno 500 dinara.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa