2. septembar 2019.2. sep 2019.
Ana Frank: U potrazi za dobrotom

Ana Frank: U potrazi za dobrotom

Kao čudo od predstave danas je najavljena prva premijera u pozorišnoj predsezoni, a u okviru Evropskih dana jevrejske kulture. "Ana Frank: Istorijska antibajka za decu i odrasle" večeras ima pretpremijerno izvođenje.

- Proces je bio veličanstven. Kratak, ali ubitačan. Tema koju donosi Dnevnik Ane Frank je upravo takva. Podrazumevalo se da moramo da idemo do kraja i da probudimo hrabro borbu za najveću moguću empatiju koju možemo da izazovemo u ljudima, a sve iz želje da zaustavimo rastuće zlo koje je sveprisutno, istakla je danas na konferenciji za novinare režiserka predstave Jelena Bogavac.

Predstava je završni ispit prve godine mastera šabačke glumice Vanje Pavlović.

- Drago mi je što sam dobila ovu priliku da radim u pozorištu matičnog grada sa izvanrednom ekipom. Ana Frank nije samo devojčica od dvanaest godina, koja je najpoznatija žrtva Holokausta. Ona je verovala u dobrotu u ljudima, a nama, na neki način, ostavila u amanet da, po njenom tragu, istu pronalazimo, poručuje Pavlovićeva koja igra noseću ulogu u predstavi.

Dramatizaciju je uradila Milena Bogavac, direktorka Šabačkog pozorišta. Igraju: Vanja Pavlović, Olivera Guconić, Deana Kostić, Slobodan Petranović - Šarac i Miloš Vojnović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa