5. septembar 2019.5. sep 2019.
Foto: Glas Podrinja
Sefardska kuhinja u Ekonomskoj školi
Dan sefardske kuhinje,naziv je događaja koji je u 16 sati počeo u srednjoj ekonomskoj školi "Stana Milanović" u Šapcu.
Ovom prilikom,učenici smera kulinarski tehničar,pod budnim okom Hanike Gašić Montiljo, prave tradicionalna sefardska jela, i na plastičan način se upoznaju sa jevrejskom kulturom i kulinarstvom.
-Naša škola se kroz svoje dugogodišnje postojanje sretala sa mnogim kulturama. Uvek otvoreni ya.nove susrete i danas želimo toplu dobrodošlicu našim dragim gostima. Današnja priprema sefardskih specijaliteta simbolično,putem trpeze,povezuje razne kulture i običaje- kažu organizatori.
Dan sefardske kuhinje,organizuje se u okviru Evropskih dana jevrejske kulture.
Događaj u Ekonomskoj školi traje do 19 sati.
Ovom prilikom,učenici smera kulinarski tehničar,pod budnim okom Hanike Gašić Montiljo, prave tradicionalna sefardska jela, i na plastičan način se upoznaju sa jevrejskom kulturom i kulinarstvom.
-Naša škola se kroz svoje dugogodišnje postojanje sretala sa mnogim kulturama. Uvek otvoreni ya.nove susrete i danas želimo toplu dobrodošlicu našim dragim gostima. Današnja priprema sefardskih specijaliteta simbolično,putem trpeze,povezuje razne kulture i običaje- kažu organizatori.
Dan sefardske kuhinje,organizuje se u okviru Evropskih dana jevrejske kulture.
Događaj u Ekonomskoj školi traje do 19 sati.
Glas Podrinja
Aktuelno
Najnoviji broj
18. april 2024.