12. septembar 2019.12. sep 2019.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Čivija je izvučena

Knjiga Stane Munjić "Šabačke Čivijade" promovisana je večeras u Kulturnom centru. Ujedno, bilo je to prisećanje na neke ranije Čivijade, a najviše na onu zabranjenu kojoj joj je ove godine tačno pola veka.

Foto: Glas Podrinja


Aforizme su govorili novinarka Ceca Ljubić i glumac Đorđe Damnjanović. Okupljenima su se obratili i aforističar Rade Đergović i direktor Turističke organizacije Šapca Srđan Mitrašinović. Autorka knjige Mitrašinovića i TOŠ označila je kao najzaslužnije da knjiga ugleda svetlost dana.


Na promociju se nastavio program "Nek se točak pokrene" . Dodeljene su nagrade za najbolji aforizam, karikaturu i satirilnu priču, a autori su potom govorili svoje aforizme.

Foto: Glas Podrinja


Na trgu je od 20.00 časova program koji je najviše privukao najmlađe. Šampitijada i Karneval kućnih ljubimaca bili su odličan povod da se na šabačkom Trgu okupi ogroman broj dece koja igraju i zabavljaju se u ritmu muzike.

Foto: Glas Podrinja


Foto: Glas Podrinja


Za dodatno dobru atmosferu pobrinuće se i kulturno-umetnički ansambl iz Grčke.

Foto: Glas Podrinja


Umetnička škola domaćin je izložve na kojoj je dodeljena nagrada koja nosi ime po prerano preminulom šabačkom umetniku Milošu Simiću.

Porgram Čivijade nastavlja se sutra promocijom evropskih kernevala u šabačkim školama i vrtićima. Čivijaški dobošar će se oglasiti u 11.00 sati, a pola sata kasnije kreće karneval predškolaca u pešačkoj zoni.

Bazar starih i umetničkih zanata počinje u 10.00 sati i trajaće do 22.00.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa