18. septembar 2019.18. sep 2019.
Jubilej nas dodatno obavezuje

Jubilej nas dodatno obavezuje

"Mačvu" u subotu očekuje novi superligaški meč i nastavak potrage za prvom pobedom u ovoj superligaškoj sezoni. Utakmica zakazana za subotu biće posebna u istoriji kluba, jer će biti odigrana na tačno vek od prve utakmice ovog šabačkog fudbalskog kluba. Na Malu Gospojinu 1919. godine u Šapcu je gostovao Srpski sportski klub (SSK) iz Sremske Mitrovice, a na isti praznik, vek kasnije, u Šapcu gostuje vojvođanski "Proleter" iz Novog Sada.

Mitrovčani su bili rival u prijateljskoj utakmici, a Novosađani dolaze kao protivnik u važnoj prvenstvenoj.

-Jubilej nas obavezuje dodatno, a najviše nas "pritiska" pozicija na tabeli. Nisu ni oni u značajno boljem položaju, ukoliko pobedimo bićemo ispred njih, te ne sumnjam da će to biti tvrd i borben meč. Proleter se dobro pojačao poslednjih dana prelaznog roka i ponovo su stvorili respektabilan tim. Naš cilj je jasan, a to je pobeda koja nas vodi ka sredini. Ukoliko to ostvarimo na jubilej, to je posebna draž - istakao je trener Dragan Aničić.

Domaćin je taj koji se pita u predstojećem meču, uveren je vezni igrač Miloš Adamović.

-Nadam se da će i publika doći u velikom broju da nas podrži i pomogne da pobedimo. Mislim da imamo kvalitet za trijumf i verujem da samo od naše igre zavisi da li ćemo slaviti - dodaje Adamović.

Utakmica je zakazana za subotu, od 20 časova. Na raspolaganju Aničiću nije Pejović, zbog suspenzije, Ristivojević je pod znakom pitanja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa