Info

19. septembar 2019.19. sep 2019.
Gluma je igra života
Šapčanka Vanja Pavlović - glumica nemirnog dečjeg duha

Gluma je igra života

Nesputani svet dramske umetnosti, velika pozornica teatra, jedne večeri, pre dve decenije očarali su Vanju, devojčicu nemirnog duha i darovali joj životni poziv
-Gluma je igra u kojoj uživam. Igra sa određenim pravilima koje poštujemo. Budi maštu i vodi nas u svet čarolije, kaže za „Glas Podrinja“ mlada dramska umetnica Vanja Pavlović, koja je nedavno tumačila lik Ane Frank u istoimenoj predstavi Šabačkog pozorišta.

Prve glumačke korake načinila je na sceni gradskog teatra kada je ponesena izvedbom, hrabro, sa dečjim entuzijazmom, stupila na pozornicu, iznedivši prisutne, skoro sve, osim majke kojoj je pozorište bilo nešto posebno, nalik životu. Razumela je „poziv“ scene čak i u vremenu kada je pojam umetnosti bio daleko od svesti deteta.

-Mama je veliki zaljubljenik u dramsku umetnost, tako da je bilo sasvim očekivano da ću sa njom ići da gledam predstave. To je bio neki naš ritual. Neočekivano za dete, pažljivo sam posmatrala dešavanja na pozornici. Jednom prilikom, kada sam imala možda tri godine, izašla sam na scenu i ponosno rekla „Od sada ću biti ovde sa vama i glumiti“. Dobila sam apaluz za nastup i tako je sve počelo. Sa pet godina bila sam deo Nezavisne dramske asocijacije „Veselo majmunče“ Ljubiše Barovića i Slobodna Petranovića - Šarca. U njihovoj sekciji sam stasala, a kasnije je došla UMS škola za telente, gde sam bila mali maneken, dečji novinar. Posebno su mi drage Priče iz Beo zoo vrta sa Vukom Bojovićem. To su sve lepe uspomene iz detinjstva.

Opširnije u štampanom izdanju.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa