23. septembar 2019.23. sep 2019.
Pet dana Evropske noći istraživača

Pet dana Evropske noći istraživača

Evropska noć istraživača održava se deseti put u Srbiji, a drugi put u Šapcu i traje od danas do petka. Centar za stručno usavršavanje na Letnjikovcu otvorio je svoja vrata za Šabačke osnovce i srednjoškolce koji će moći da nauče nešto novo kroz 20-ak različitih aktivnosti.

Za pet dana oko 40 profesora će održati predavanja i radionice, a CSU je obezbedio prevoz za više od 500 dece iz osnovnih škola.



Danas se održavaju grnčarska i kaligrafska radionica koje su izazvale veliko interesovanje kod dece, kao i prošle godine. Pored toga, održaće se interaktivni razgovori u Parku nauke na temu "Nervni sistem", kao i kviz i igra memorije "Tradiciju znam".



Na grnčarskoj radionici danas učestvuju i učenici Osnovne škole "Sveti Sava" koji su oduševljeni kako prilikom da prave predmete od gline tako i druženjem sa decom iz drugih šabačkih škola.

Sutra će biti organizovan odlazak u Desić na arheološki lokalitet, gde će se održati predavanje "Srpski Stounhendž". Takođe će na Letnjikovcu biti još po jedan čas iz kaligrafije i grnčarstva. Radionice traju od 10.00 do 13.00 sati, a zainteresovana deca mogu doći i individualno.

Najvažniji deo Noći istraživača je u petak, kada će od 17 sati u CSU biti niz radionica i predavanja, kao i prektični eksperimenti.

Centar za promociju nauke učestvuje u projektu, a u Šapcu su se pored svih osnovnih škola uključile i Šabačka gimnazija, Škola primenjenih umetnosti i Tehnička škola.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa