25. septembar 2019.25. sep 2019.
Vreme početka promenjeno

Vreme početka promenjeno

"Dan izazova", sutrašnji sportski događaj u kome se nadmeću Šabac i Valjevo, dva grada koja su aktivni učesnici "Evropske nedelje sporta", ostaje na prvobitno predviđenoj lokaciji, ali se vreme menja. Usled nepovoljnih vremenskih uslova, umesto u 12, takmičenje startuje od 13 sati i traje do 16 časova.

Na 28 lokacija, sve na Trgu šabačkih žrtava, zainteresovani imaju priliku da vežabju u skladu sa svojim afinitetima. Da bi bili deo zvanične numeričke vrednosti koja se suprostavlja istoj u Valjevu, neophodno je da se, po dolasku, prijave na za to predviđenoj lokaciji.

Program "Sportski izazov" okrenut je ka zdravom načinu života i ima za cilj da podstakne građane u Srbiji, da se redovno bave fizičkom aktivnošću. Održava se u sklopu "Evropske nedelje sporta", događaj koji je pokrenut od strane Evropske komisije. Ove godine se realizuje peti, a u našoj zemlji drugi put. Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Evropskom komisijom uključen u proslavu i realizaciju ovogodišnje „Evropske nedelje sporta – European Week of Sport“ u Srbiji, a Grad Šabac i Sportski savez Šabac su partneri na realizacije pomenutog programa.

U programu "Sportski izazov" učestvuje osam gradova koji se nadmeću – po dva grada međusobno, ko će imati veći broj učesnika. Učestvovanje u programu podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost u trajanju od 15 minuta neprekidno, koja se tog dana organizuje na centralnoj bini i okolnim vežbalištima, u oba grada istovremeno – u ovom slučaju Šabac i Valjevo. Procentualni broj učesnika u odnosu na ukupan broj registrovan broj građana iz jednog grada se upoređuje sa brojem učesnika iz suparničkog grada. Grad sa većim procentom učesnika pobeđuje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa