25. septembar 2019.25. sep 2019.
U subotu evropski dan jezika

U subotu evropski dan jezika

Sa željom da se skrene pažnju javnosti na potrebu učenja stranih jezika kako bi se u većoj meri cenile vrednosti različitih kultura, kao i na negovanje jezičke kulture maternjeg jezika koji je u sastavu evropskog lingvističkog korpusa, u subotu, 28. septembra od 11 do 13 časova, u pešačkoj zoni ispred Kulturnog centra biće održana manifestacija Evropski dan jezika, pod nazivom "Za nepca".

Program će se odvijati na štandovima, na kojima će škole imati priliku da predstave radove svojih đaka. Ideja za ovogodišnju manifestaciju motivisana je razmišljanjem o jeziku kao sposobnosti i sredstvu komunikacije, odnosno jeziku organu i receptoru čula ukusa.

Radovi su zamišljeni kao recepti za kuvanje, natpisi za kuvarice, kuvarice, fraze i izrazi u vezi sa jelom, na jeziku koji se predstavlja kao i sve drugo što ima asocijaciju na spremanje hrane i može biti izrađeno bilo kojom slikarskom ili drugom tehnikom. Cilj ovogodišnje manifestacije je da se o različitim jezicima i kulturama obavestimo posredstvom kulture ishrane tj. specifičnih kuhinja različitih naroda.

Recepti će se naplaćivati (cena je u rangu dobrovoljnog priloga), kao i sitnice koje se po slobodnom izboru mogu naći na štandovima, a novac sakupljen tokom manifestacije biće uplaćen u dobrotvorne svrhe, i to Udruženju roditelja dece obolele od raka ZVONČICA, pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije u Beograd

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa