25. septembar 2019.25. sep 2019.
Skupština grada: usvojen rebalans budžeta

Skupština grada: usvojen rebalans budžeta

Odbornici su na današnjoj, 35. sednici Skupštine grada Šapca razmatrali i usvojili šestomesečni izveštaj o izvršenju budžeta grada Šapca, nakon čega su podržali i Predlog odluke o rebalansu budžeta grada za tekuću godinu.
Kako je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao sav novac, koji je preraspoređen sa projekata za koje je izvesno da neće u celosti biti ostvareni u ovoj godini, biće investiran u infrastrukturu – ulice u gradu, puteve u selu, parkove, trotoare.


-Sa jedne strane imamo više prihoda u budžetu nego što smo planirali. Sa druge strane uočili smo da dva projekta neće biti utrošena do kraja godine u onom obimu u kom smo planirali. Predložili smo Skupštini grada da usvoji prepakivanje tog novca. Reč je o investicijama za Bensku baru i liniju mulja na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda. Očigledno je da država ne želi da finansira taj projekat i nisu odvojili novac u budžetu. S obzirom na to da država nije odvojila novac, besmisleno je da mi držimo 180 miliona na računu tako da smo taj novac prepakovali i on će biti investiran u infrastrukturu, puteve, ulice u gradu i selu, trotoare, parkove. Odvojili smo više od 35 miliona za trotoare. Radićemo svakako Bensku baru, ovog puta tri ulice u punom obimu – Kneza Lazara, Kneza Miloša i Kralja Petra. Radićemo i Vinaverov trg, to će biti novi gradski trg na ponos svim Šapčanima. Završićemo put do groblja, a ni seoska infrastruktura nije zaboravljena. Politika dva na dinar i dalje postoji, odvojili smo za tu namenu 76 miliona dinara. Dakle, imamo dovoljno novca da ispratimo bilo koju inicijativu sugrađana, kazao je gradonačelnik.
On je ocenio i da je skupštinska rasprava na boljem nivou nego ranije.

-Rasprava je na mnogo boljem nivou i to pokazuje da kada otvorite prostor za ljude da slobodno razgovaraju i kada vodite računa o redu onda može da postoji kvalitetan i dobar dijalog i možemo argumentovano da kritikujemo i da dajemo odgovore. Ja sam tu da na sve odgovorim kao i zaposleni u javnim preduzećima i Gradskom veću a naravno na opoziciji je da postavlja pitanja. Meni je drago što smo insistiranjem na demokratiji, na direktnim televizijskim prenosima i uopšte na otvorenosti za javnost u svakom od javnih poslova, doveli do toga da možda i opozicija u Šapcu postane bolja i možda postane takva da korist imaju i naši sugrađani. Insistiraćemo na tome i dalje.

Na sednici su usvojeni izveštaji o poslovanju javnih preduzeća i data saglasnost na odluku o raspodeli dobiti, a nakon razmatranja, usvojena je i informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad Šabac, za prvih šest meseci ove godine. Odbornička većina donela je odluke o izradi Generalnog urbanističkog plana (GUP) „Šabac 2020-2030” i Plana razvoja grada za isti period. Gradonačelnik Šapca obrazovaće Komisiju za izradu, monitoring, evaluaciju i ažuriranje Plana razvoja grada i radne grupe za ekonomski razvoj, infrastrukturu, digitalizaciju i urbani razvoj, ekologiju i zaštitu životne sredine, društveno blagostanje i dobru upravu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa