28. septembar 2019.28. sep 2019.
Jezik "za nepca"

Jezik "za nepca"

Danas je Evropski dan jezika, 28. septembar. Već tradicionalno Kulturni centar na specifičan način obeležava ovaj datum.

Kako ističu, s željom da skrenu pažnju javnosti na potrebu učenja stranih jezika kako bi se u većoj meri cenile vrednosti različitih kultura, kao i na negovanje jezičke kulture maternjeg jezika koji je u sastavu evropskog lingvističkog korpusa, u subotu, 28. septembra od 11 do 13 časova, u pešačkoj zoni ispred Kulturnog centra održaće se manifestacija pod nazivom "Za nepca".

Program će se odvijati na štandovima, na kojima će škole predstaviti radove svojih đaka. Ideja za ovogodišnju manifestaciju motivisana je razmišljanjem o jeziku kao sposobnosti i sredstvu komunikacije, odnosno jeziku organu i receptoru čula ukusa.

Radovi su zamišljeni kao recepti za kuvanje, natpisi za kuvarice, kuvarice, fraze i izrazi u vezi sa jelom, na jeziku koji se predstavlja kao i sve drugo što ima asocijaciju na spremanje hrane i može biti izrađeno bilo kojom slikarskom ili drugom tehnikom.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa