29. septembar 2019.29. sep 2019.
Nagrade za najbolje proizvode

Nagrade za najbolje proizvode

Sinoć je u Koceljevi završen 11. Festival zimnice koji je okupio oko 250 izlagača iz cele Srbije ali i zemalja iz regiona.

Na ovogodišnjoj manifestaciji najbolji ajvar, po oceni stručnog žirija, pripremilo je Domaćinstvo Danice Marić iz Aleksandrovca. Drugoplasirani je bio proizvod Vidosave Mihailović iz Kamenice dok je treća nagrada pripala seoskom domaćinstvu "Mila" iz Manđelosa.

U kategoriji najbolje pripremljenog džema, odnosno marmelade, prvo mesto osvojio je džem od kajsije koji je pripremila Snežana Živanović iz Valjeva. Marmelada od šipurka, koju je pripremila porodica Grujičić iz Šapca, zavredila je drugo mesto, dok se na trećoj poziciji našao džem od šljiva iz domaćinstva Ilić iz Lopatanja.

Nagrade su dodeljene i u kategoriji najboljeg voćnog sirupa gde je pobedu odneo sirup od višanja, vlasništvo Dragice Mijailović iz Krnula. Drugoplasirana je bila domaćica iz Koceljeve, Marina Dojić, koja je pripremila sirup od kajsije, dok je sirup od maline porodičnom gazdinstvu Arsović iz Čačka doneo treće mesto.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa