30. septembar 2019.30. sep 2019.
Zelenović: Kad god novi naprednjak stekne lažnu diplomu, 10 pravih diplomaca ode iz zemlje

Zelenović: Kad god novi naprednjak stekne lažnu diplomu, 10 pravih diplomaca ode iz zemlje

Povodom gostovanja premijerke Ane Brnabić na javnom servisu RTS,predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović pozvao je akademsku zajednicu da ustane u odbranu autonomije Univerziteta.

-Premijerka Brnavić je pred milionskim auditorijumom državne televizije započela nezabeleženi pritisak na Univerzitet, sa jasnom namerom da se na slučaju očigednog plagijata doktorata Siniše Malog polomi kičma Beogradskom univerzitetu, odnosno da se na silu donese odluka suprotna neoborivoj istini i zdravom razumu, ali verujem da se to neće dogoditi.", naglasio je Zelenović.

"Cela Srbija zna da stotine funkcionera SNS na državnim funkcijama imaju lažne ili sumnjive diplome fakulteta za koje često niko nije čuo ni da postoje i to dramatično narušava naš obrazovni sistem", rekao je Zelenović.

"Postavljam javno pitanje: kako ćemo sutra motivisati našu decu da legalno studiraju, da vredno uče i obrazuju se po najvišim svetskim standardima, kada u Srbiji partijski ministri i visoki državni funkcioneri sa lažnim diplomama zauzimaju najodgovorna mesta u državi, dok oni koji vredno uče nemaju nemaju pristojna radna mesta jer su ih zauzeli često polupismeni režimski poslušnici?"-zapitao se Zelenović.

"Kad god novi naprednjak stekne lažnu diplomu, 10 pravih diplomaca ode iz zemlje i zato se Beogradski univerzitet nalazi pred istorijskim ispitom.Na slučaju Siniše Malog brani se budućnost obrazovanja u Srbiji i došlo je vreme da se jasno kaže: dosta plagijatima, dosta lažnim diplomama i prevarantima –zaključio je predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa