2. oktobar 2019.2. okt 2019.
Jandrić: Obećavamo borbenost, želimo pobede

Jandrić: Obećavamo borbenost, želimo pobede

U svega tri dana rukometaše "Metaloplastike" očekuju dva meča u hali "Zorka" protiv renomiranih rivala. Najpre u četvrtak gostuje šampion Belorusije "Meškov" Brest, u nastavku SEHA lige, a potom u nedelju je rival "Gorenje", vicešampion Slovenije, što je prvi duel drugog kvalifikacionog kruga za Kup EHF. Iako je reč o protivnicima koji su favoriti, u taboru "Metaloplastike" veruju u uspeh(e).

-Znamo ko su nam rivali, znamo da je reč o jakim ekipama, iskusnijim nego mi, no ništa ne može da bude opravdanje da ne pružimo i više od maksimuma i pokušamo da iznenadimo. Protiv "Zagreba" smo igrali dobro, u Bitolju nas je strah poremetio, a sada moramo da pokažemo kako smo mlad tim koji vredi - rekao je golman Šapčana Todor Jandrić na zvaničnoj konfreneciji za medije srpskog vicešampiona.

Posle duela protiv "Meškova" sledi okršaj sa Slovencima, rivalom koji je pretrpeo brojne izmene tokom leta, ali je i dalje vrlo kvalitetan, naglašava Veselin Vuković.

-Mislim da su u pitanju finansijske poteškoće, ali ne nužno iznenadne, pretpostavljam da je reč o završetku jednog ciklusa i da su od leta počeli stvaranje novog tima. Jesu slabiji nego prethodne sezone kada su uspešno igrali Ligu šampiona, ali i sada imaju nekoliko reprezentativaca Slovenije, nekoliko internacionalaca i to je dovoljno za dobar tim. Mi, osim na Vorkapića, ne možemo računati ni na Aleksandra Babića, ni u četvrtak, ni u nedelju, te će biti teret na mladim asovima, Đukiću i Pisariću da nadomeste nemali zaostatak - istakao je trener "plavih".

Utakmica SEHA lige protiv Belorusa startuje sutra (četvrtak) od 17:15, dok je duel protiv Slovenaca zakazan za nedelju, od 19:00. Oba meča su u hali "Zorka".

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa