2. oktobar 2019.2. okt 2019.
Belanović, Lazić i Krajišnik u Španii

Belanović, Lazić i Krajišnik u Španii

Bronza slomljene ruke

Na našem portalu juče ste mogli da se upoznate sa uspehom Žarka Krajišnika i Uroša Belanovića, tekvondista "Šapca" na Evropskom prvenstvu za kadete u Španiji, oba borca su dosegla pobedničko postolje i treću poziciju, detalji o putu do bronze biće pred vama u sutrašnjem štampanom izdanju "Glasa Podrinja", ali u razgovoru sa njihovim trenerom Milošem Lazićem, saznali smo jednu pojedinost koja ovaj uspeh čini još većim.

Uroš Belanović je bronzu u kategoriji do 37 kg osvojio uprkos teškoj povredi na početku takmičenja.

-U prvoj borbi, na početku druge runde, Uroš je zadobioozbiljnu povredu ruke, prelom, ne naprsnuće, već ozbiljan prelom i dislokaciju ruke. Posle intrvencije lekara koji je bandažirao ruku, nastavio je borbu, pobedio, plasiorao se u četvrtfinale, gde je čitav meč "radio" sa prelomom, pobedio i obezbedio medalju. Da nije bilo ove povrede, sigurno je da bi bio ravnopravniji i sa reprezentativcem Hrvatske u polufinalu - istakao je trener Lazić.

Iako je reč o teškoj povredi koja zahteva oporavak, Lazić očekuje da će još jednom, naizgled krhka građa Belanovića, iskazati snagu i želju.

-Ovo je takav sport. Mislim da će on pre skidanja gipsa nastaviti sa treninzima. Naravno, neće voditi borbe, ali će trenirati za naredna takmičenja. Više ćemo znati po povratku u Šabac - dodao je Lazić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa