5. oktobar 2019.5. okt 2019.
Nova Srbija izlazi na izbore

Nova Srbija izlazi na izbore

Nova Srbija će izaći na predstojeće izbore, lokalne i parlamentarne, odlučeno je danas u Čačku na sednici Izborne skupštine te stranke.

Velimir Ilić posle glasanja ostaje predsednik te stranke i u naredne četiri godine, za predsednika Izvršnog odbora izabran je Mirko Jović, a izabrano je i osam potpredsednika stranke.

Ilić je izjavio novinarima da je Nova Srbija "pretrpela najveći udar aktuelnog režima" ali da je ipak opstala.

"Mnogi misle da nas je (Aleksandar) Vučić uništio jer je krenuo na nas djonom, da nam otima odbornike, poslanike, gradonačelnike, predsednike opština. (...) Nadam se da nam neće moći ništa i da ćemo biti veoma ozbiljna konkurencija za izbore", rekao je Ilić.

Ocenio je da Nova Srbija "jedina drži desnu opciju" na političkoj sceni.

"Vidite i sami da je režim veštački pravio desnicu sa nekim Mišom Vasićem, pa Ravnogorski, Monarhistički pokret... Medjutim, narod zna", rekao je Ilić.

Ilić je još rekao da je Izborna skupština Nove Srbije bila danas, na dan kada su se pre 19 godina dogodile petookotobarske promene.

"Srbija se za ovih 19 godina nije pomerila ni za pedalj, posle toliko godina borimo se za iste ciljeve i ideale kao i 5. oktobra 2000. godine. Ni pomak nismo napravili, isti su protivnici. Samo fale Slobodan Milošević i Mira Marković. Sve drugo je isto. Tu je i Dačić, Vučić. Njima su se samo pridružili oni koji su uništili 5. oktobar. To je jedna interesna grupa koja ide uz svaku vlast i tamo gde može šta da se dobije", rekao je Ilić.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa