5. oktobar 2019.5. okt 2019.
O izlasku na izbore kada budu raspisani

O izlasku na izbore kada budu raspisani

Nove stranke se sprema za izlazak na predstojeće izbore u Srbiji, a konačnu odluku o tome da li će ipak bojkotpvati izbore doneće ukoliko ocene da je to potrebno kada budu raspisani, izjavio je danas Zoran Živković, predsednik te stranke i poslanik.

"Nastavljamo svoju borbu za izborne uslove. Želimo da nateramo režim, zajedno s drugima iz opozicije i medjunarodnim predstavnicima, a pre svega s gradjanima, da stvorimo bar minimalne izborne uslova za predstojeće izbore", kazao je Živković.

Na konferenciji za novinere ispred Skupštine Srbije on je posle današnje 14. konferencije Nove stranke ocenio da bojkot treba "ostaviti za kraj", a do tada se boriti za "minimalne izborne uslove".

Povodom današnje, 19. godišnjice Petooktobarskih promena, Živković, nekadašnji premijer, kazao je da se u Srbiji nije mnogo šta promenilo od 2000. godine: "opet imamo autokratsku vlast, nije Slobodan Milošević, nego (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić - sa istim onim problemim, zlim namerama i obeležjima devedesetih" godina.

Ipak, ocenio je da je 5. oktobar 2000. godine "najsvetliji dan u istoriji moderne Srbije".

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa