11. oktobar 2019.11. okt 2019.
foto: Beta

foto: Beta

Od septembra angažovana 74 savetnika za zaštitu od nasilja u školama

Ministarstvo prosvete Srbije angažovalo je od septembra 74 spoljna saradnika, savetnika za zaštitu od nasilja u školama, rečeno je agenciji Beta u tom ministarstvu.Zadatak savetnika je pružanje stručne savetodavne pomoći ustanovama obrazovanja i vaspitanja u cilju unapređivanja preventivnih i interventnih aktivnosti u zaštiti učenika od nasilja.

Oni će pružati podršku ustanovama u planiranju preventivnih aktivnosti, a na osnovu analize konkretnih potreba ustanove kao i podršku u primeni procedura u rešavanju konkretnih situacija.

Spoljni saradnici savetnici su već zaposleni u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, imaju iskustvo i postignuća u oblasti zaštite od nasilja i u saradnji sa školskim upravama pružaće pomenutu podršku ustanovama u zavisnosti od konkretnih potreba.

Članica grupe Ministarstva prosvete za prevenciju naselja Milja Krivokuća rekla je ranije agenciji Beta da je reč o pedagozima, psiholozima i nastavnicima koji su zaposleni u školama, ali da to ne znači da će raditi u svojim školama.

Ona je rekla da oni neće raditi direktno sa decom i roditeljima, već kao podrška onima koji već rade u školama.
Agencija Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa