11. oktobar 2019.11. okt 2019.
Deca u digitalnom dobu - prednosti i rizici

Deca u digitalnom dobu - prednosti i rizici

Globalna internet mreža mladim korisnicima još uvek je velika nepoznanica iako su tehnološki veštiji od odraslih zanemarljiv procenat dece osnovnoškolskog uzrasta pravilo pristupa vitruelnim sadržajima.

Roditelji često nemaju uvid u njihove aktivnosti na mreži, što nosi potencijalne rizike. Kako bi obrazovne institucije, roditelji bili pripremljeni za izazove digitalnog doba potrebna je konstantna edukacija svih relevantnih činilaca.

-Deca možda jesu digitalno spretnija, ali roditelji imaju životnog iskustva i veštine koje su stekli u realnom svetu, što se svakako prepliće sa virtuelnim okruženjem.

Ono što se događa “na internetu" i te kako ima veze sa onim što se svakodnevno dešava van mreže. Naš zadatak je da edukujemo roditelje, decu, nastavnike kako bi postali svesni prednosti, ali i rizika sadržaja na internetu - pojasnila je dr Dobrinka Kuzmanović, docent na Departmanu za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije i istraživač na Institutu za psihologiju Filozofskog fakulteta tokom izlaganja u OŠ “Nata Jeličić" na temu “Deca u digitalnom dobu- mogućnosti i rizici“ povodom obeležavanja Dečje nedelje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa