12. oktobar 2019.12. okt 2019.
Lončar i Šarić demantuju da od države traže milione

Lončar i Šarić demantuju da od države traže milione

Pljevljak Jovica Lončar demantovao je da su on i Duško Šarić podneli pet tužbenih zahteva u kojima traže da im država isplati milionske iznose zbog propadanja firmi, ali i oštećenja stanova, preduzeća, kamiona i pumpi dok je Uprava za imovinu privremeno gazdovala njihovim nekretninama.
Dnevnik Vijesti je objavio da im je advokat Željko Đukanović potvrdio da su Šarić i Lončar podneli pet tužbenih zahteva za naknadu štete zbog propadanja imovine.

Advokat Đukanović je, međutim, danas agenciji Beta rekao da ga Vijesti nisu precizno prenele i da on nije čak ni advokat Šarića i Lončara u ovom postupku.

Šarić i Lončar su pravosnažno oslobođeni optužbi za pranje 19,2 milina evra. Imovina kojom je osam godina privremeno gazdovala država, vraćena je proletos kada su se stekli svi zakonski uslovi da firme i nekretnine ponovo budu upisane na imena Pljevljaka.

U međuvremenu su od države dobili sporove zbog neosnovanog pritvora - Duško Šarić dobio je 103.000 evra odštete, dok je Jovici Lončaru po istom osnovu iz državne kase isplaćeno 106.000 evra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa