13. oktobar 2019.13. okt 2019.
MUP: Saobraćajna policija vršiće pojačanu kontrolu organizovanog prevoza dece autobusima

MUP: Saobraćajna policija vršiće pojačanu kontrolu organizovanog prevoza dece autobusima

Saobraćajna policija u narednom periodu vršiće pojačanu kontrolu organizovanog prevoza dece autobusima, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Od početka primene Pravilnika o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece 1. septembra provereno je ukupno 842 autobusa, od čega je 10 autobusa upućeno na vanredni tehnički pregled, a kod četiri autobusa utvrdjene su nepravilnosti. Takođe, dva vozača autobusa su isključena iz saobraćaja", navodi se u saopštenju MUP-a.

Izvršenim kontrolama, kako navodi MUP, utvrđeno je da autobusi često nemaju sigurnosne pojaseve na svim sedištima ili su pojasevi neispravni, kao i da organizatori prevoza izbegavaju kontrolu tako što ne prijavljuju održavanje ekskurzije.

MUP je podsetio da je organizator prevoza dužan da najkasnije 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležan organ o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa i vozača, kao i o broju prijavljene dece i apelovao na roditelje da održavanje ekskurzije prijave teritorijalno nadležnom organu unutrašnjih poslova ili Upravi saobraćajne policije, na imejl-adresu usp@mup.gov.rs.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa