14. oktobar 2019.14. okt 2019.
Beta

Beta

Apelacioni sud ukinuo rešenje o pritvoru uzbunjivaču iz Krušika

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Višeg suda o odredjivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike "Krušik" A.O, koji je navodno bio novinarski izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, a koji se dovode u vezu sa ocem ministra policije Nebojše Stefanovića, preneo je Insajder.

Kako je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić kazala za Insajder, odluka o ukidanju rešenja doneta je zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Kako je Insajder naveo, javnost je tek juče zvanično saznala A.O. nalazi se duže od 20 dana u pritvoru.

Njegov advokat Ljubisav Radosavljević je za BIRN rekao da se on sumnjiči za odavanje poslovne tajne dodajući da su razlozi za pritvor besmisleni.

"Dečko je sve priznao da je to radio i tu nema razloga za pritvor. Zato se sudija i usmerio prema tome i odredio kućni pritvor. A tužilac se žalio na tu odluku, ali tužilaštvo uvek to radi", naveo je Radosavljević.

On je tada rekao i da je obrazloženje o preinačenju odluke u zatvorski pritvor šturo napisano i da je on na odluku o pritvoru podneo žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Puštanje A.O, koga su okarakterisali uzbunjivačem, zatražila su još juče novinarska udruženja, a sinoć je održan i skup podrške ispred zgrade Centralnog zatvora u Beogradu.

Prve informacije o hapšenju A.O. objavio je pre nekoliko dana nedeljnik NIN.

Kako je naveo taj nedeljnik, do pritvaranja je došlo nakon objavljivanja teksta o trgovini oružjem na medjunarodnom portalu Arms voč, kako bi se utvrdilo na koji su način kompromitujući dokumenti došli do novinara.


Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa