15. oktobar 2019.15. okt 2019.
Održano predavanje "Bezbednost dece na internetu" u OŠ "Jevrem Obrenović"

Održano predavanje "Bezbednost dece na internetu" u OŠ "Jevrem Obrenović"

Predavanje na temu "Bezbednost dece na internetu" održano je danas u Osnovnoj školi "Jevrem Obrenović" učenicima petog razreda.
Edukacija koju sprovodi Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija pored dece, namenjena je i roditeljima. Edukatori ovog predavanja Emina Beković i Bojana Zujović govorile su o prednostima i rizicima interneta.

Cilj je podizanje nivoa svesti deci i roditeljima o opasnostima digitalnih tehnologija, kako bi se pronašao način za rešenje.

Prema rečima Emine Beković iz Nacionalnog kontakt centra deca su mnogo stručnija u korišćenju interneta od roditelja.
- Centar je osnovan pre tri godine. Bavi se edukacijom i savetovanjem dece, roditelja i nastavnika o pravilnoj upotrebi digitalnih tehnologija. Mogu ga kontaktirati deca koja imaju bilo kakav problem na društvenim mrežama uključujući pretnje, ucenjivanje, slanje neprimerenih fotografija, sadržaja i kontakt nepoznate osobe - kaže Emina Beković i dodaje deca nisu digitalno pismena. Imaju veštinu ali nemaju znanje. Potrebne su mere opreza kako bi mogli da se zaštite.

19833 je broj telefona Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu. Mogu ga pozvati svi koji imaju potrebu da dobiju savete ili prijave negativnu i neželjenu komunikaciju u online svetu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa